10 причин, чому варто їсти шоколад, коли читаєш

chocolate1

Шоколад надзвичайно смачний, а ще він покращує зір і пам’ять. Але в нього є й інші переваги!

Автор дитячої книжки The Great Chocoplot американець Кріс Каллахан певен, що наші побоювання марні, й називає називає 10 вагомих причин поласувати шоколадом під час читання улюбленої книжки.


Причина 1: Обгортка від шоколадки може стати чудовою закладинкою! Чому б не обрати свою улюблену? Ви можете насолоджуватися її ароматом, або ж заламінувати. Але щоб мати порожню обгортку, спочатку шоколадку треба з’їсти!

Причина 2: Чи бувало так, що ви поверталися до книжки й не могли точно згадати, на чому закінчили? Вчені твердять, що шоколад може поліпшити вашу пам’ять. Тож ви завжди будете пам’ятати, що відбувалося в попередньому розділі.

Причина 3: Якщо читання стає трохи важкуватим, або ви зупинилися на нудному епізоді, але все таки рішуче налаштовані закінчити, чому б не нагороджувати себе шматочком шоколаду щоразу, коли ви закінчуєте розділ? А якщо книжка справді неймовірна, й ви розкошуєте — потіште себе в будь-якому разі.

Причина 4: Читати книжки під сяючим сонцем — це насправді розкішно. А плитка чорного шоколаду, яка містить те, що називають флавонолами, допоможе захистити вашу шкіру від сонця. Проте це не означає, що вам не знадобляться головний убір та сонцезахисний крем.

Причина 5: Шоколад покращує зір (інколи я дивуюся, скільки всього понавигадували вчені!). Читання пізно ввечері або після важкого дня на роботі чи в школі дуже втомлює очі, й часто картинка розмивається. «Нагостріть» і продовжуйте ваше вечірнє читання із плиткою шоколаду.

chocolate2

Причина 6: Дантисти й відповідальні дорослі: будь ласка, пропустіть цей абзац. Вони пішли? Добре. Чорний шоколад корисний для ваших зубів!

Причина 7: Припустимо, ви читаєте книжку, де є шоколад. «Чарлі й шоколадна фабрика» Роальда Дала, наприклад, чи «Шоколад» Джоан Гаррис. А може, навіть The Great Chocoplot… одного типа. Поїдання шоколаду поглибить ваші враження, як 3D-окуляри в кіно. А якщо врахувати розмір плитки, її смак і аромат, то маємо вже 5D-ефект!

Причина 8: Фенілетиламіни, які має у своєму складі шоколад, змушують мозок вивільняти ендорфіни. Ця чудова властивість може покращити ваше самопочуття й прекрасно доповнить одну з найбільших насолод у житті — читання.

Причина 9: Вам докучає нав’язлива ідея, що шоколад може закінчитися? Що ж. Цілком імовірно. Найліпше в такому разі — почитати, аби знайти більше інформації з цього приводу. Ну й про всяк випадок, скуштуйте шоколадку.

Причина 10: Це ШОКОЛАД! Хіба потрібні ще якісь причини?

The Guardian