Любов перемагає завжди?

528f1407ca8040c03fa8fd4d3a7a4577«Теплі історії про кохання» / збірка оповідань К.: Брайт Стар Паблішінг, 2015 –136 с.

Здається, що про важливість, необхідність та силу любові у житті кожної людини сказано вже всі слова. Магія цього життєствердного почуття надихає багатьох митців на створення незабутніх прозових, поетичних, драматичних шедеврів. П’ята збірка оповідань із серії «Теплих історій» якось по-особливому трепетно й ніжно торкається найпотаємніших струн серця читачів.

Життєві історії кожного з чотирьох тематичних розділів збірки сповнені віри, зворушення, радості, драматизму, а подекуди й болісного прозріння в пошуках взаєморозуміння й такої бажаної гармонії між двома «полоненими» бешкетника Амура.  Поринувши в атмосферу мрійливості, романтичності читач, разом із авторами текстів простуватиме шляхом зустрічі, зародження світлого вогника любові, аналізуватиме мотиви поведінки персонажів,  співпереживатиме, відкриватиме тонкощі психології стосунків між чоловіком і жінкою.

Ще однією цікавинкою цього видання є розділи «Одружені» та «Часоплин». Розміщені тут тексти піднесено, журливо,  а іноді – жартівливо описують різноманітні ситуації, обставини та виклики, які постійно ставить буденність перед відкритими для кохання серцями. Чи здолають ці буремні виклики обранці долі?, як зберегти блиск в очах та ніжність дотиків аж до золотого весілля?.

Сказати правду, складно виділити певне окреме оповідання, тому що кожному текстові притаманний символізм – як наприклад,в оповіданні Віоліни Ситнік «Про кохання розкаже троянда» – у поєднанні з реалістичністю образів та відчуттів. І все це – на тлі майже сакральної непідвладності кохання часові, що надає почуттям витонченості, наче оксамитовий після смак дорогого витриманого вина, або ж – перетворює їх  на миттєвий короткочасний спалах емоцій, мрій та сподівань, котрим так і не судилося стати реальністю.

Гортаючи сторінки книги, читач, можливо, буде сміятися, сумувати, радіти, обурюватися, відчувати зворушення, надію чи навіть розпач, однак точно не залишиться байдужим до лабіринтів доль персонажів, які так натхненно шукають ключі до щастя.

Тож, друзі, «солодкого читання та радості взаємного кохання!» щиро бажають нам, читачам, творчий колектив авторів, видавців збірки та її укладач Юлія Шутенко.

Книжка є своєрідним закликом: бережімо своїх коханих, близьких людей! Лише від спільного бажання, зусиль, прагнень та намірів чоловіка й жінки залежить, чи допливе кораблик кохання до пристані взаєморозуміння в бурхливому океані щоденного життя.

Ігор Зіньчук

Читати також: 10 найромантичніших львівських історій про кохання… з ароматом кави