7 книг про виховання дітей

Якщо ви читає цей вступ, ви, мабуть, чекаєте на дитину і готуєтесь до її виховання, або вже маєте одне, або двійко малят. Ця підбірка представляє лише маленьку краплю в морі літератури про виховання, а сам процес вибору залежить виключно від ваших вподобань. Більшість видань останніх років, тобто методи та поради, є актуальними в наш час.

1

Як любити дитину, 2016
Януш Корчак

Як любити дитину Януш Корчак

Кожне слово цієї книги випромінює любов до дітей! Її повинні прочитати всі батьки або ті, хто лише планують ними стати!
Головна ідея педагогіки Корчака — повага до дитини, до її думок і бажань, усвідомлення, що всі діти різні, що вони мають право вибору. Вдумливий психолог відкриває мотиви переживань і вчинків дітей, пояснює складні процеси формування особистості. У книжці немає догматичних наказів та суворих рекомендацій, але є відповіді на запитання, які ставлять собі всі батьки — що значить любити дитину та як це робити.

Купити книгу

2

Виховання надзвичайної дитини, 2016
Курсінка Мері Шіді
Виховання надзвичайної дитини Курсінка Мері Шіді

Що робити, якщо ваша дитина надто активна, емоційна, вразлива, чутлива… словом, надзвичайна?
У цій книжці талановитий педагог і дбайлива мама Мері Шіді Курсінка ділиться з батьками унікальним досвідом, інформацією і стратегіями виховання, набутими за багато років роботи в дитячому центрі. Авторка допоможе визначити інтроверт чи екстраверт ваша дитина, навчить саморегуляції, покаже як зрозуміти почуття дитини та допомогти почути наші поради, як гасити конфлікти й емоційні атаки, обрати школу, вирішити проблеми із засинанням і прокиданням. Кредо авторки — «Головне — розвиток, а не досконалість» — стало принципом виховання у мільйонах сімей по всьому світі.

Купити книгу

3

Виховання без травмування або Навіщо дітям дорослі?, 2016
Горбунова Вікторія
Виховання без травмування або Навіщо дітям дорослі Горбунова Вікторія

Кожні батьки бажають, щоб їхня дитина вірила в свої можливості, почувалася сильною та впевненою. Але є різні діти, деякі бояться дорослих, залежать від думки батьків, не мотивовані та не вміють розв’язувати самостійно конфлікти. Як з цим впоратись? Вам допоможе психолог, майже з 20-річним досвідом та доктор психологічних наук Вікторія Горбунова. Вона допоможе розвинути адаптацію дитини до нових людей та вимог, що сприяє у спілкуванні з ровесниками та дорослими і покаже, як правильно реагувати на критику.

Купити книгу

4

Дитина не слухає. Що робити?, 2016
Ліля ДубінськаДитина не слухає. Що робити Ліля Дубінська

Ця книга пояснює, як правильно спілкуватися з дитиною і показує, як вона чує і бачить наші слова та сприймає нашу поведінку. Вона навчить коли вчасно підставити дитині руку, а не носити її на руках, направити, а не відвести та домовитись, а не тиснути. Найважче — це почати працювати над собою, зрозуміти чим керується маля у відповідній ситуації, контролювати свої емоції та поведінку. Але від такої напруженої роботи Ви побачите, що відносини стали кращими та теплішими, надійними та більш довірливими.

Купити книгу

5

Я — мама, 2013
Білопольський Юрій
Я — мама Білопольський Юрій

Одна з небагатьох книг про виховання дитини, яка створена чоловіком. Тож які його рекомендації? Кваліфікований фахівець дає відповіді на запитання: як поводитися під час вагітності, як народити здорову дитину, як доглядати за немовлям, та дізнаєтеся, що потрібно робити для того, щоб ваш малюк зростав здоровим і щасливим. Яскраво ілюстроване видання містить практичну інформацію про розвиток рухів та мовлення дитини від народження до двох років.

Купити книгу

6

Тато в декреті, 2016
Чапай Артем
Тато в декреті Чапай Артем

Яка книга про виховання є найкращою? Правильно, написана з власного досвіду. Так подумав і вирішив написати книгу батько двох синочків Артем Чапай. Автор у комічній формі розповідає свою історію декрету та дає змістовні поради про виховання дітей. Чому, навіть пішовши в декрет, чоловік лишається у привілейованому становищі у порівнянні з жінкою й чому Україна просто таки створена для чоловіків із немовлятами? Автор зруйнує всі міфи чоловічого декрету та покаже, що виховувати дітей хоч і важко, але це приносить велике задоволення.

Купити книгу

7

Книга про здоров’я дитини та спокій її батьків, 2011
Стенкова Наталія
Книга про здоров’я дитини та спокій її батьків Стенкова Наталія

Ця книга — надійний порадник та помічник для тих, хто збирається народити дитинку, і тих, хто виховує її. Слушні підказки даються для тих випадків, коли у малюка щось негаразд зі здоров’ям, а лікаря поруч немає (та й чи завжди обов’язково до нього звертатися?). Наведена інформація про роботу різних органів та систем дитини, а також перелічені симптоми захворювань допоможуть батькам розвіяти деякі сумніви щодо власної оцінки стану здоров’я малюка, заспокоїтися, почуватися впевненішими.

Купити книгу