Що це за дитячі книги з різними витребеньками?

На українському книжковому ринку досить багато якісної спеціалізованої літератури для дітей. Хочемо поділитися виданнями з рухомими елементами (клапанами, віконечками, конвертиками), адже вони не тільки заохочують дитину до навчання, а й покращують дрібну моторику, пам’ять, увагу та навички мовлення.

Друзі ведмедика Бадді, Штефані Дале
2016, Віват

З назви цієї книги вже і так зрозуміло, що Ведмедик буде знайомити малюків зі своїми друзями. Але не все так просто, бо вони ще збиратимуть мотоцикл з приладдя, яке отримали в посилці, а після відправляться подорож.
Кожна сторінка книги має панорамний клапан, відкривши який, формат книги збільшується і водночас довершує та доповнює сюжет.

Маленькі дослідники: Світ тварин
та Маленькі дослідники: Моє дивовижне тіло,
Рут Мартін, Аллан Сандерс
2017, #книголав

Перші дві книги з активної публіцистичної серії «Маленькі дослідники», до якої також входять «Транспорт» та «Космічний Світ». В кожному виданні понад 60 віконець, відкривши які малята дізнаються про особливості будови тіла та тваринний світ. Окрім картонних клапанів-відгорталок, що надають книжці ігрового формату, тут міститься багато яскравих ілюстрацій та зрозумілих для малюків пояснень. Усе це в простій і доступній формі допоможе поповнити словниковий запас  важливими поняттями.

Великий секрет Сови, Дженні Брум
2017, Віват

Це видання справжній рекордсмен з віконечок! Сова, готуючись до свого дня народження, збирається відвідати булочну, іграшкову, музичну крамниці та купити трішки овочів і фруктів. А щоб обрати саме те, що потрібно іменинниці у виданні створені віконечка, що відкриваються. І не звичайні, а подвійні, тобто віконечко у віконечку. Наприклад: сова відкриваючи двері булочної (велике віконце), знаходить там безліч солодощів (менші клапани). Гортаючи сторінки, маля дізнається нові слова та зрозуміє, що таке мафін, манго, попкорн та як грають на ксилофоні.

День народження білочки, Сільві Мішлен, Амандін Піу
2016, Віват

Якщо в попередній книзі Сова готується до дня народження, то в цій, Білочка вже його святкує. І звісно приймає подарунки від лісових мешканців. Мабуть, ви вже здогадались, що кожен подарунок ховається під клапаном: іграшки, книги, солодощі. Ця захоплива книжечка для найменших розвиває уяву, моторику рук та посидючість. І будьте певні, що почавши відкривати конвертики з подаруночками маля вже не зможе зупинитись!

Мій віммельдім, Анна Зюсс
2017, ArtBooks

Віммельбухи самі по собі вже є книгами для розвитку дитини, а якщо вони з віконечками, то мають подвійну силу. Віммельдім має купу кімнат, квартир, маленьких крамничок і великих магазинів, в яких ховається безліч історій. І головне, вони дають тільки зав’язку розповіді, далі маля з Вашою допомогою або самостійно зможе продовжити її в будь-якому напрямку. Намальовані з любов’ю та багаті на подробиці ілюстрації допоможуть дівчаткам і хлопчикам віком від трьох років краще зрозуміти, як усе навколо них влаштовано.

Дуже голодна гусениця, Ерік Карл
2017, Читаріум

Цю книгу можна схарактеризувати одним реченням: «Двадцять сторінок, дві сотні слів, а в результаті — важлива й цікава історія розвитку та перетворення: від яйця — через гусеницю — до прекрасного метелика». Проте ми хочемо доповнити, що ця книга створена для найменших, і не тільки. Зручний формат і цупкі картонні сторінки різної форми, наскрізні кружальця та неймовірні зображення. З нею можна вивчити назви фруктів та овочів, а також дні тижня.

Троян Оксана