Перехрестя жіночих доль крізь століття

Саме так можна коротко описати події  книги Наталії  Тисовської «Київські канікули». Кмітлива американська аспірантка Дженні Бартон вирушає у подорож заради дослідження «Жінки у Другій світовій війні» і навіть не підозрює, що опиниться у вихорі небезпечних  пригод.

Її мандрівка стане справжнім відкриттям не лише сучасних  проблем української  держави, але їх зв’язку з  давно призабутими подвигами тих, хто виборював незалежність вільної  України.

Широке романне  полотно  вмістило  в собі легендарну історію  подвійної  агентки Людмили Фої  і сучасної  героїні, яка  веде свою боротьбу в умовах гібридної  війни. За допомогою  вдало  підібраного наратора, а саме американської  дослідниці,  авторці вдається  поєднати  періоди протистоянь і неймовірних жіночих  вчинків, які здатні не лише впливати на ситуацію, а стають важливими суспільно- політичними факторами розвитку української  історії.

Неймовірне викрадення, втечі,  вбивства, переховування, погрози судові слідства – це  те, що викликає у читача напружене очікування і нервове занепокоєння щодо  подальшої  долі героїв. Літературний трилер з елементами детективу, який постійно лоскотатиме нерви і породжуватиме безліч питань. Це доволі оригінальна форма представлення історичного байопіку, де  життя відомої агентки Людмили  Фої  стає приводом задуматись і глибше проаналізувати, яким є життя української жінки в періоди боротьби за незалежність.

Завершуючи свої враження, хочеться просто процитувати письменницю: «А може на війні завжди так. Надто мало часу разом, надто багато розлук, а кожна зустріч – немов стрибок у прірву».

Олена Семенишин